Doorgaan naar hoofdcontent

Installatie Team Foundation Server 2010

Op mijn werk maken we al jaren gebruik van TFS 2005, welke we later vervangen hebben door TFS 2008, om onze sources in op te slaan. Thuis werk ik tot op heden zonder source control. Vooral de laatste tijd merk ik dat dit in sommige situaties erg vervelend is. Het wordt daarom tijd dat ik thuis ook eens mijn uitprobeersels onder source control te brengen en ik heb daarom besloten maar eens TFS 2010 te installeren op één van mijn machines.
De omgeving die ik gebruik is een bestaande 64 bits Windows 2008 server met daarop SQL Server 2008 R2 en een reeds conform TFS geconfigueerde IIS 7 server. Aangezien mijn server 64 bits is start ik de installatie vanuit de x64 map van de installatie DVD.
image
De setup detecteert dat diverse benodigde bestanden al aanwezig zijn. Na het accepteren van de voorwaarden kunnen we verder.
image
Ik kies ervoor om naast de TFS server zelf ook de build server componenten te laten installeren.
image
Vervolgens worden alle benodigde bestanden aangebracht op de server.
image
De volgende stap is het configureren van de server met de administration console wizard.
image
We gaan naar de Application Tier sectie en klikken vervolgens op configure installed features.
image
Aangezien ik maximale controle over de installatie wil hebben ga ik voor de advanced installation.
image
Het eerste scherm van de wizard kan overgeslagen worden.
image
Het volgende scherm laat je de gegevens van de database server opgeven en je hebt enige invloed op de database naamgeving.
image
Qua service account voor TFS kies ik voor het geburik van een Active Directory account dat standaard rechten heeft. Daarnaast kies ik voor het gebruik van Kerberos.
image
Aangezien op mijn server poort 8080 reeds in gebruik is door een ander component dien ik het poort nummer aan te passen.
image
Ik ben niet van plan de rapportage functionaliteit te gebruiken dus ik vink de Reporting functionaliteit uit.
image
Dit zelfde geldt voor de SharePoint functionaliteit. Voor beide componenten geldt dat deze later als nog geactiveerd kunnen worden.
image
De laatste configuratie stap is het opgeven van de team collation. Dit is een nieuw iets in TFS 2010 welke niet voorkwam in TFS 2005 / 2008. Ik laat de standaard instelling ingesteld staan. Aangezien ik in mijn eentje gebruik maak van de TFS server.
image
Vervolgens worden de gekozen instellingen geverifieerd.
image
Waarna de feitelijke configuratie plaatsvind.
image
De server is nu klaar voor gebruik.
image

Reacties

Populaire posts van deze blog

Active Directory limieten

Zoals ieder systeem heeft Active Directory ook zijn limieten. Tijdens wat Active Directory research kwam ik het volgende Technet artikel tegen waarin deze worden benoemd: Active Directory Maximum Limits . Kort samengevat zijn de limieten: Maximum aantal objecten per domain controller in een forest : ongeveer 2,5 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Maximum aantal security identifiers (SID's) per domein : ongeveer 1 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Aantal groepen waarvan een security indentifier (persoon, groep, computer account) lid kan zijn : ongeveer 1.015 groepen. FQDN lengte limiet : maximum lengte is 64 tekens (dit is inclusief punten en mintekens) voor de fully qualified domain name (FQDN). Bestandsnaam limiet : Windows kent een pad lengte limiet van 260 tekens. Deze is ook van toepassing op de fysieke bestanden van AD zoals SYSVOL. Organisational unit limiet : maximum lengte is 64 tekens. Heeft te maken met de Windows limiet van 260 tekens die in de gaten

Winsxs folder neemt veel ruimte in

In Windows Millenium is de Winsxs folder geintroduceerd. Deze folder bevat meerdere versies van in gebruik zijnde DLL bestanden. Het doel hiervan is dat iedere programma de juiste versie van de benodigde DLL kan gebruiken. Dit principe staat ook wel bekend als "Windows Side by Side". De folder die hiervoor gebruikt wordt is dus "C:\Windows\winsxs" en deze folder vormt dus de native assembly cache. In een tijd dat het vrij normaal is dat een computer is voorzien van een 500 GB harde schijf is de overhead van meerdere versies van een bestand opslaan niet echt een probleem. Echter in mijn geval wel. Op een van mijn multi boot computers heb ik een Vista Ultimate (met daarop Vista, MS Office en enkele andere programa's) van 32 GB. Mijn (persoonlijke) data staat op een aparte partitie. Door de installatie van de vele Windows updates is de vrije ruimte op deze partitie gezakt tot 2,85 GB (en dus in de rode waarschuwingszone terecht gekomen). Van de 32 GB is meer dan

Bevindingen over de E-tech ADWG02 tot nu toe

Ik heb de E-tech ADWG02 nu bijna een week in gebruik. Dit is de vervangende modem voor de buggy Linksys WAG54G die ik eerder gekocht had. Mijn bevindingen over de E-tech tot nu toe: Geen crashes tot nu toe. De firmware lijkt op dat punt stabiel. Het apparaat is niet door middel van een knop aan of uit te zetten. Erg vervelend omdat ik het apparaat alleen uit kan zetten door de stekker uit het stopcontact te halen. De reden dat ik hem graag uit wil kunnen zetten is dat het apparaat in de woonkamer staat (in het zicht) en de lampjes nogal fel schijnen. Dat vind ik niet erg prettig. Daarnaast wil ik niet dat de verbinding de gehele dag open staat uit beveiligingsoverwegingen en vanwege het stroomverbruik. WIFI is middels een setting uit te zetten. Als je de setting uitvinkt en bevestigd door middel van een 'apply' zie je het lampje uitgaan op de ADSL modem. Er is op dat moment ook geen WIFI verbinding actief. Sla je de setting definitief op dan reboot de modem automat