Doorgaan naar hoofdcontent

Asus Zenbook UX31A en het loszittende plakbandje

Ik heb al weer een jaar of drie naar tevredenheid een Asus Zenbook UX31A ultrabook in gebruik. Een 13" model met een goede 1920x1080 resolutie en een lekker vlotte Core i7 processor en 256 GB SSD. Helaas heb ik sinds een paar weken problemen met het toetsenbord. Bepaalde toetsen (zoals de A, E, backspace, Windows e.d.) reageren een tijdlang niet om het vervolgens weer wel een tijdje te doen.

Na een korte zoekactie op internet blijkt dit een bekend euvel te zijn van deze serie van Asus ultrabooks. Op IFixit vind ik een instructie waarin uitgelegd wordt dat dit komt doordat de stekker van het toestenbord los is gekomen achter het stukje plakband. Een euvel dat jezelf kan oplossen als je de juiste schroevendraaier in huis hebt in een minuut of tien. In drie korte stappen wordt uitgelegd wat je moet doen.

Van de week de juiste T5 torx schroevendraaier gekocht en vandaag maar een poging gedaan het euvel op te lossen. Na het openschroeven van de achterkant de connector beoordeeld en niet de indruk dat deze los zat. Na het terugplakken van het plakbandje de kast weer vastgeschroefd om vervolgens er achter te komen dat de gehele laptop niet meer wil starten.

Na het opnieuw openschroeven achterhaald dat dit kwam doordat de stroomstekker door mijn actie niet goed contact meer maakte. Als ik drukte op de connector dan kreeg de laptop stroom van de accu en anders niet. Hetzelfde euvel was van toepassing voor de toetsenbord connector. Op de juiste plaats drukken leverde werkende toetsen op en anders niet.

De remedie voor dit drukprobleem uiteindelijk gevonden in het aanbrengen van twee stukjes hobby tape (dubbelzijdig plakband met een schuimkern). Hierdoor zorgt de achterkant van het ultrabook ervoor dat er voldoende druk op de connector komt zodat de stroomvoorziening tot standkomt en alle toetsen van het toetsenbord weer reageren.

Het is toch triest dat een € 1000,= plus product niet meer correct werkt vanwege twee stukjes papierplakband met verminderende plakkracht. Enfin, na een kleine investering in een T5 torx schroevendraaier, een stukje hobby tape en een uurtje van mijn tijd heb ik wel weer een werkende ultrabook terug.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Active Directory limieten

Zoals ieder systeem heeft Active Directory ook zijn limieten. Tijdens wat Active Directory research kwam ik het volgende Technet artikel tegen waarin deze worden benoemd: Active Directory Maximum Limits . Kort samengevat zijn de limieten: Maximum aantal objecten per domain controller in een forest : ongeveer 2,5 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Maximum aantal security identifiers (SID's) per domein : ongeveer 1 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Aantal groepen waarvan een security indentifier (persoon, groep, computer account) lid kan zijn : ongeveer 1.015 groepen. FQDN lengte limiet : maximum lengte is 64 tekens (dit is inclusief punten en mintekens) voor de fully qualified domain name (FQDN). Bestandsnaam limiet : Windows kent een pad lengte limiet van 260 tekens. Deze is ook van toepassing op de fysieke bestanden van AD zoals SYSVOL. Organisational unit limiet : maximum lengte is 64 tekens. Heeft te maken met de Windows limiet van 260 tekens die in de gaten

Winsxs folder neemt veel ruimte in

In Windows Millenium is de Winsxs folder geintroduceerd. Deze folder bevat meerdere versies van in gebruik zijnde DLL bestanden. Het doel hiervan is dat iedere programma de juiste versie van de benodigde DLL kan gebruiken. Dit principe staat ook wel bekend als "Windows Side by Side". De folder die hiervoor gebruikt wordt is dus "C:\Windows\winsxs" en deze folder vormt dus de native assembly cache. In een tijd dat het vrij normaal is dat een computer is voorzien van een 500 GB harde schijf is de overhead van meerdere versies van een bestand opslaan niet echt een probleem. Echter in mijn geval wel. Op een van mijn multi boot computers heb ik een Vista Ultimate (met daarop Vista, MS Office en enkele andere programa's) van 32 GB. Mijn (persoonlijke) data staat op een aparte partitie. Door de installatie van de vele Windows updates is de vrije ruimte op deze partitie gezakt tot 2,85 GB (en dus in de rode waarschuwingszone terecht gekomen). Van de 32 GB is meer dan

Bevindingen over de E-tech ADWG02 tot nu toe

Ik heb de E-tech ADWG02 nu bijna een week in gebruik. Dit is de vervangende modem voor de buggy Linksys WAG54G die ik eerder gekocht had. Mijn bevindingen over de E-tech tot nu toe: Geen crashes tot nu toe. De firmware lijkt op dat punt stabiel. Het apparaat is niet door middel van een knop aan of uit te zetten. Erg vervelend omdat ik het apparaat alleen uit kan zetten door de stekker uit het stopcontact te halen. De reden dat ik hem graag uit wil kunnen zetten is dat het apparaat in de woonkamer staat (in het zicht) en de lampjes nogal fel schijnen. Dat vind ik niet erg prettig. Daarnaast wil ik niet dat de verbinding de gehele dag open staat uit beveiligingsoverwegingen en vanwege het stroomverbruik. WIFI is middels een setting uit te zetten. Als je de setting uitvinkt en bevestigd door middel van een 'apply' zie je het lampje uitgaan op de ADSL modem. Er is op dat moment ook geen WIFI verbinding actief. Sla je de setting definitief op dan reboot de modem automat