Doorgaan naar hoofdcontent

Visual Studio 2008 Professional SP1 toevoegen aan 64 bits Ontwikkel PC

In de afgelopen artikelen is beschreven hoe ik onder Hyper-V een 64 bits SharePoint omgeving heb ingericht. Aan deze omgeving gaan we deze keer Visual Studio 2008 Professional SP1 toevoegen. Aangezien Microsoft nog niet een Visual Studio Professional versie aanbiedt waarin SP1 al is geintegreerd (dit is wel reeds beschikbaar voor de Express edities) zal de installatie uit twee stappen bestaan.

We starten de installatie van Visual Studio 2008 vanaf de DVD ISO die ik vanaf MSDN heb gedownload.

Op het welkomstscherm klikken we op Next.


Op het licentie scherm dienen we de voorwaarden te accepteren (I have read and acceptie the license terms.) voordat we kunnen beginnen met installeren. Daarnaast zien we dat het verplichte .NET Framework 3.5 reeds is gedetecteerd.


Ik kies ervoor een custom installatie uit te voeren om te voorkomen dat er componenten geinstalleerd worden die ik toch niet gebruik.


Op het feature scherm vink ik de componenten uit die ik niet van plan ben te gaan gebruiken. Aangezien ik alleen programmeer in C# hoeven de talen Visual C++ en Visual Basic niet geinstalleerd te worden. Daarnaast vink ik de "Smart Devices Programmability" uit aangezien ik niet van plan ben met deze ontwikkel omgeving voor smart devices te programmeren. Ook heb ik geen interesse in de Dotfuscator Community Edition en heb ik de Microsoft SQL Server 2005 Expression Edition niet nodig omdat deze machine reeds SQL Server 2008 draait. Na het uitvinken van de betreffende niet te installeren features starten we de daadwerkelijke installatie.


Na enige momenten faalt de installatie. We krijgen een foutmelding te zien dat "setup.exe has stopped working".


De exacte foutmelding die zichtbaar is bij de "View problem details" luidt als volgt.

Description:

Microsoft Visual Studio 2008 Professional Edition - ENU has encountered a problem during setup. Setup did not complete correctly.

Problem signature:

Problem Event Name: VisualStudio8Setup
Problem Signature 01: 247
Problem Signature 02: 9.0.21022.08_ORCAS_X86_NET
Problem Signature 03: PR
Problem Signature 04: INST
Problem Signature 05: F
Problem Signature 06: gencomp320
Problem Signature 07: BASERET_UNKNOWN
Problem Signature 08: -
Problem Signature 09: 536870913
Problem Signature 10: -
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.272.7
Locale ID: 1043

Additional information about the problem:

LCID: 1033

Read our privacy statement:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

Op dit moment kan ik niet verder met de installatie. Eerst moet er uitgezocht worden wat er fout gaat en hoe dit te verhelpen is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Active Directory limieten

Zoals ieder systeem heeft Active Directory ook zijn limieten. Tijdens wat Active Directory research kwam ik het volgende Technet artikel tegen waarin deze worden benoemd: Active Directory Maximum Limits . Kort samengevat zijn de limieten: Maximum aantal objecten per domain controller in een forest : ongeveer 2,5 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Maximum aantal security identifiers (SID's) per domein : ongeveer 1 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Aantal groepen waarvan een security indentifier (persoon, groep, computer account) lid kan zijn : ongeveer 1.015 groepen. FQDN lengte limiet : maximum lengte is 64 tekens (dit is inclusief punten en mintekens) voor de fully qualified domain name (FQDN). Bestandsnaam limiet : Windows kent een pad lengte limiet van 260 tekens. Deze is ook van toepassing op de fysieke bestanden van AD zoals SYSVOL. Organisational unit limiet : maximum lengte is 64 tekens. Heeft te maken met de Windows limiet van 260 tekens die in de gaten

Winsxs folder neemt veel ruimte in

In Windows Millenium is de Winsxs folder geintroduceerd. Deze folder bevat meerdere versies van in gebruik zijnde DLL bestanden. Het doel hiervan is dat iedere programma de juiste versie van de benodigde DLL kan gebruiken. Dit principe staat ook wel bekend als "Windows Side by Side". De folder die hiervoor gebruikt wordt is dus "C:\Windows\winsxs" en deze folder vormt dus de native assembly cache. In een tijd dat het vrij normaal is dat een computer is voorzien van een 500 GB harde schijf is de overhead van meerdere versies van een bestand opslaan niet echt een probleem. Echter in mijn geval wel. Op een van mijn multi boot computers heb ik een Vista Ultimate (met daarop Vista, MS Office en enkele andere programa's) van 32 GB. Mijn (persoonlijke) data staat op een aparte partitie. Door de installatie van de vele Windows updates is de vrije ruimte op deze partitie gezakt tot 2,85 GB (en dus in de rode waarschuwingszone terecht gekomen). Van de 32 GB is meer dan

Bevindingen over de E-tech ADWG02 tot nu toe

Ik heb de E-tech ADWG02 nu bijna een week in gebruik. Dit is de vervangende modem voor de buggy Linksys WAG54G die ik eerder gekocht had. Mijn bevindingen over de E-tech tot nu toe: Geen crashes tot nu toe. De firmware lijkt op dat punt stabiel. Het apparaat is niet door middel van een knop aan of uit te zetten. Erg vervelend omdat ik het apparaat alleen uit kan zetten door de stekker uit het stopcontact te halen. De reden dat ik hem graag uit wil kunnen zetten is dat het apparaat in de woonkamer staat (in het zicht) en de lampjes nogal fel schijnen. Dat vind ik niet erg prettig. Daarnaast wil ik niet dat de verbinding de gehele dag open staat uit beveiligingsoverwegingen en vanwege het stroomverbruik. WIFI is middels een setting uit te zetten. Als je de setting uitvinkt en bevestigd door middel van een 'apply' zie je het lampje uitgaan op de ADSL modem. Er is op dat moment ook geen WIFI verbinding actief. Sla je de setting definitief op dan reboot de modem automat