Doorgaan naar hoofdcontent

Bloggen vanuit Word 2007

Het bloggen vanuit Word 2007 heb ik al een tijd geleden op mijn werk ontdekt. Ik gebruik het om op een gemakkelijke manier artikelen te publiceren op mijn persoonlijke blog op de interne MOSS 2007 omgeving. Een van de pluspunten is het kunnen gebruiken van de ingebouwde spellingscontrole van Word. Het belangrijkste voordeel voor mij is het gemakkelijker kunnen toepassen van illustraties in mijn blog. Via "copy-paste" plaats je de illustratie op de gewenste plek, Word 2007 zorgt er vervolgens voor dat de illustratie op de juiste plek komen te staan. Het alternatief is dat je de illustraties handmatig naar de MOSS omgeving upload en vervolgens op de juiste plek in je blog artikel aanroept.

Naast het kunnen bloggen naar SharePoint sites ondersteund Microsoft ook diverse gangbare blog providers zoals WordPress en Blogger. Hieronder een klein stappenplan voor het bloggen vanuit Word 2007 naar een Blogger omgeving. Hierbij worden de artikelen gepost op een eigen server. Mijn instructie gaat uit van de Engelstalige versie van Word 2007.

  • Start Word 2007.
  • Druk op de "Office Button" en kies voor "New".
  • Kies bij "Templates" voor "Blank and recent" en selecteer "New blog post".
  • Als het de eerste keer is dat je vanuit Word 2007 blogt dient er eerst een blog account geregistreerd te worden. Hiervoor wordt er een wizard gestart die je daarbij helpt.
  • Kies op het eerste scherm van de wizard "Register a Blog Account" voor de optie "Register Now".
  • Op het volgende scherm dien je een blog provider te selecteren. In mijn geval kies ik uit de lijst van beschikbare providers voor "Blogger". Ik vervolg de wizard door op "Next" te drukken.



  • De volgende stap bestaat uit het invoeren van de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord van het account dat ik bij Blogger gebruik. Ik voer deze in bij de velden "User name" en "Password". Je kan ervoor kiezen het wachtwoord te laten onthouden door het vinkje voor "Remember Password" aan te zetten. Op dit scherm staat ook een knop voor het configureren van de illustratie opties. Dit wil ik doen dus ik druk op de knop "Picture Options".
  • Op het scherm voor "Picture Options" geef ik bij het veld "Picture provider" aan dat ik de illustraties publiceer op mijn eigen server ("My own server"). Vervolgens dien ik de locatie op te geven waar de plaatjes neergezet dienen te worden. In het veld "Upload URL" geef ik het FTP adres op van mijn eigen site. In het veld "Source URL" geef ik de URL aan die de bezoekers dienen te gebruiken om de betreffende illustraties te benaderen. Word zal deze gebruiken als illustratie locatie voor het tonen. Na het invoeren van deze gegevens keren we via de knop "OK" terug op het vorige scherm.



  • Op het account scherm gaan we nu verder met de registratie wizard. We drukken wederom op "OK".
  • Word 2007 configureert nu de blog provider met de net ingevoerde gegevens. Als alles succesvol heeft plaatsgevonden krijg je dit terug via de bevestiging "Account registration succesvol".
  • Na het wegklikken van dit terugkoppeling is Word 2007 gereed voor het publiceren van een blog artikel. We hebben een invoerveld voor het opgeven van de titel van het betreffende artikel en ruimte voor de tekst zelf. Via de knop "Publish" kunnen we vervolgens het blog artikel via Blogger laten publiceren. Een andere optie is dat je het opslaat als concept via de knop "Publish as Draft".



  • Op het moment dat je voor het eerst een illustratie publiceert dien je nog wel de gebruikersnaam en wachtwoord van de FTP server op te geven.

Een attentiepunt bij het publiceren van afbeeldingen vanuit Word is dat je de omvang van de afbeeldingen van te voren goed maakt met behulp van bijvoorbeeld een tekenprogramma als Paint.NET. De hoogte en breedte verhoudingen die je eventueel zet op een afbeelding vanuit Word blijven niet behouden op het moment dat het artikel gepubliceerd wordt. Dit kan dus betekenen dat een te grote afbeelding de vormgeving van je blog beinvloed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Active Directory limieten

Zoals ieder systeem heeft Active Directory ook zijn limieten. Tijdens wat Active Directory research kwam ik het volgende Technet artikel tegen waarin deze worden benoemd: Active Directory Maximum Limits . Kort samengevat zijn de limieten: Maximum aantal objecten per domain controller in een forest : ongeveer 2,5 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Maximum aantal security identifiers (SID's) per domein : ongeveer 1 biljoen (gedurende de volledige levensduur). Aantal groepen waarvan een security indentifier (persoon, groep, computer account) lid kan zijn : ongeveer 1.015 groepen. FQDN lengte limiet : maximum lengte is 64 tekens (dit is inclusief punten en mintekens) voor de fully qualified domain name (FQDN). Bestandsnaam limiet : Windows kent een pad lengte limiet van 260 tekens. Deze is ook van toepassing op de fysieke bestanden van AD zoals SYSVOL. Organisational unit limiet : maximum lengte is 64 tekens. Heeft te maken met de Windows limiet van 260 tekens die in de gaten

Winsxs folder neemt veel ruimte in

In Windows Millenium is de Winsxs folder geintroduceerd. Deze folder bevat meerdere versies van in gebruik zijnde DLL bestanden. Het doel hiervan is dat iedere programma de juiste versie van de benodigde DLL kan gebruiken. Dit principe staat ook wel bekend als "Windows Side by Side". De folder die hiervoor gebruikt wordt is dus "C:\Windows\winsxs" en deze folder vormt dus de native assembly cache. In een tijd dat het vrij normaal is dat een computer is voorzien van een 500 GB harde schijf is de overhead van meerdere versies van een bestand opslaan niet echt een probleem. Echter in mijn geval wel. Op een van mijn multi boot computers heb ik een Vista Ultimate (met daarop Vista, MS Office en enkele andere programa's) van 32 GB. Mijn (persoonlijke) data staat op een aparte partitie. Door de installatie van de vele Windows updates is de vrije ruimte op deze partitie gezakt tot 2,85 GB (en dus in de rode waarschuwingszone terecht gekomen). Van de 32 GB is meer dan

Bevindingen over de E-tech ADWG02 tot nu toe

Ik heb de E-tech ADWG02 nu bijna een week in gebruik. Dit is de vervangende modem voor de buggy Linksys WAG54G die ik eerder gekocht had. Mijn bevindingen over de E-tech tot nu toe: Geen crashes tot nu toe. De firmware lijkt op dat punt stabiel. Het apparaat is niet door middel van een knop aan of uit te zetten. Erg vervelend omdat ik het apparaat alleen uit kan zetten door de stekker uit het stopcontact te halen. De reden dat ik hem graag uit wil kunnen zetten is dat het apparaat in de woonkamer staat (in het zicht) en de lampjes nogal fel schijnen. Dat vind ik niet erg prettig. Daarnaast wil ik niet dat de verbinding de gehele dag open staat uit beveiligingsoverwegingen en vanwege het stroomverbruik. WIFI is middels een setting uit te zetten. Als je de setting uitvinkt en bevestigd door middel van een 'apply' zie je het lampje uitgaan op de ADSL modem. Er is op dat moment ook geen WIFI verbinding actief. Sla je de setting definitief op dan reboot de modem automat